Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírlevél

2017.01.27

„Ami nekem fáj, azt mással sem teszem. Fontos, hogy figyelj másokra!”

Tisztelt Szülők!

A közeli szülői értekezleteken való találkozás reményében minden gyermekeinket érintő kérdésekről őszintén és nyíltan tudunk szólni, de fontos, hogy az alábbi dolgokról már előre családjukban beszélgessenek! Továbbra is várjuk Önöket - előzetes időpont egyeztetés után -  bármilyen közös megbeszélnivalónk van tanulóinkkal kapcsolatban. A gyermek közös ügyünk! Az első félév zárásának idején nagyon sok gyermek hiányzott iskolánkból betegség miatt. Ma csak tanulóink 13 %-a. Tanáraink is betegségekkel küszködtek. Angol nyelvet tanítónk hosszantartó távolléte miatt 5-6. évfolyamon Silóczkiné Siba Zsuzsanna, 7-8. évfolyamon Sztastyik Hajnalka tanárnők helyettesítenek. Német nyelvet tanítónkat meghatározatlan ideig tartó távollétében Tóth Attila Ákos helyettesíti. Az 5.b osztály osztályfőnökének visszatéréséig Dávid Orsolya tanárnő fogja össze az osztályt. Február 1-től egyik takarítónőnk helyett visszatértéig Kovács Edinát alkalmazzuk. Március 1-től új fűtő és karbantartónk lesz.

Az országos influenzajárványra valamint a gyermekközösségekbe visszatérő légúti és  emésztőrendszeri járványokra tekintettel kérjük tisztelettel, hogy gyermekeiket a betegség gyanújának felmerülése esetén ne engedjék el ! Gondoskodjanak saját kéztörlőről is!

Művészeti tagozaton a 2. félévi térítési díjbefizetés február 6-tól kezdődik. Zongoratanárunk távollétében Páll Eszter, Vajda András tanár úr leánya tanít. Művészetiseink szép teljesítménnyel zárták a félévet, szerepléseikre, pályázati munkáikra büszkék vagyunk. Ugyanígy iskolásaink jó tanulmányi eredményeire, jótetteikre, kulturális- és sportsikereikre is.

 

A közösségi média használatának aranyszabályairól többször szóltunk már. Mégis szeretnénk felhívni ismételten az internetet használók figyelmét, hogy mindig nagyon körültekintőek legyenek! Szüleik tudta és engedélye nélkül soha ne regisztráljanak közösségi oldalakon! A tanárok és a szülők feladata, hogy a lehetséges veszélyeket gyermekeink megértsék! Az internet nem felejt! Bármit, amit egyszer feltöltöttek (kép, poszt), mindig visszakereshető marad. Nem szabad megosztaniuk belső intim, személyes információkat, és minden esetben mielőtt másról képet, videót, stb-t osztanak meg, mindig az illetőtől engedélyt kell kérni. Mindig gondolkodni kell, mielőtt bármit klikkelnek vagy reagálnak mások posztjára. Felmerülő gondjaikkal forduljanak bizalommal szüleikhez, tanáraikhoz! Megfontoltan kezeljék, és jó célra használják az internetet! Kicsi gyermekeink inkább szüleik mondotta mesén nevelkedjenek!

Hassanak oda, hogy gyermekeik az iskolában a Házirend szabályainak megfelelő magatartást tanúsítsanak, tanórán kívüli időben, szabadidős tevékenységben is! Kérjük, a tájékoztató füzetet rendszeresen kövessék nyomon, így a szülői értekezletek időpontját és egyéb beírásainkat is!

A tanulók egy része nem köszön az iskola dolgozóinak, az iskolába látogatóknak. Szünetekben a folyosókon hangosak, durván beszélnek egymással, testileg is veszélyeztetik egymást, verekednek, gyakran látunk megrongált iskolai eszközöket. Kérjük az otthoni elbeszélgetést!

 

Tisztelettel:

Répcelak, 2017. január 25.                               Tisztelettel: Dr. Mesterházyné Jánosa Magdolna

                    intézményvezető