Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


20 éves az Egészséges Gyermekeinkért Alapítvány

2016.12.08

8a.jpg

8.a

8b.jpg

8.b

„A Vas Megyei Bíróság nyilvántartásba vette az általános iskola által létrehozott Egészséges gyermekeinkért alapítványt.” – közölte a Répcelaki Hírmondó 1996. júniusi száma.

Király Annamária az immár 20. alkalommal megrendezett alapítványi est megnyitójában ismertette, hogyan és miből jött létre az Alapítvány.

1995-ben az „Életre való plusz” országos játékban vett részt két 6. osztály. Egyik feladatuk jótékonysági est szervezése volt. Az akkori kisdiákok és osztályfőnökeik / Enginé Kozonits Mária és Némethné Szalay Gertrúd /  nem gondolták, hogy ekkora siker lesz tevékenységük, és iskolánkban hagyományt teremt.

  Az iskolavezetés akkor úgy döntött, hogy a jótékonysági est bevételéből létrehozza az Egészséges Gyermekeinkért Alapítványt.

Immár 20 éve működik alapítványunk, mely támogatja az iskolai oktatást, nevelést. Azóta minden évben megrendezzük az alapítványi estet, ahol a 8. évfolyamos diákok adnak műsort, így köszönik meg a támogatók tevékenységét.

 

2016. december 2-án sem volt másként.

A „nagy felkészülést” Balassa Bence 8.b osztályos tanuló így idézte fel:

    „Már év eleje óta erre a napra készültünk.

 Akár hányszor gondoltunk arra az egyre közelgő estre, izgalom töltött el minket. Nehéz volt elfogadni, hogy mi vagyunk az iskola legidősebb diákjai, és idén nekünk kell kiállni a színpadra, és megmutatni mindenkinek, hogy mire vagyunk képesek.

Hónapokon keresztül készültünk, vártuk, hogy vége legyen a felkészülésnek, és elkezdődjön az alapítványi est.

A műsor kész volt, megvolt a sorrend, a főpróba is lezajlott, mégis azon az estén nagy izgalom fogott el minket. Kiálltunk a színpadra, végignéztünk a tömegen, a sok arcon, a sok emberen,  és az izgalmunk a tetőfokára hágott.

Az est tökéletesen lezajlott. Igaz, néha voltak bakik, de jót nevettünk, és mintha semmi nem történt volna, folytattuk tovább.

Nem volt semmilyen akadály, ami ezt a társaságot megállította volna. Nagy sikert arattunk.  A szüleink és felkészítő tanáraink szemében mi voltunk a legjobbak, és azok is maradunk.

     Élveztük a felkészüléssel együtt töltött időt. Reméljük, a soron következő diákok is átélik azt az élményt, azt a sikert, amiben nekünk részünk volt a 2016-os alapítványi esten.”

Itt szeretnénk megköszönni támogatóinknak a tárgyi és anyagi felajánlását.

 

                                                                       Balassa Bence

                                                                       Szár Dzsenifer

                                                                       Nagy Szabolcs